AT HOME AT W HOTEL

Greetings from St.Petersburg, I was there last week for the first time. Just a short trip to see fabulous ballet, more of that later. We stayed at the new W Hotel,  designed by Antonio Citterio. The atmosphere was homelike, the lounge was a big living room, fireplace and big shelves filled with books and design objects. Rooms were big and comfy and the bathroom was bliss. Personnel was very friendly, not like the grumpy woman selling tickets for Eremitage, who gringed and slunged her arms at me, when I tried to show my presscard to her. The hotel was lovely but then I got this funny feeling that I did not know which city I was in. The only things that gave it away were the buildings showing outside. I´m not sure if want to travel so that I forget where I am. Pictures via W webpages.

Terveiset Pietarista, olin siellä viime viikolla ensimmäistä kertaa. Reissun tarkoitus oli nähdä iki-ihanaa balettia, siitä lisää tuonnempana. Yövyimme uudessa Antonio Citterion suunnittelemassa W-hotellissa. Kodinomaisissa tiloissa oli iso olohuone, jossa oli takka, muhkeita sohvia ja isoja kirjahyllyjä designesineineen. Huoneet olivat ylellisiä, isoja ja mukavia. Kylpyhuone oli keidas. Henkilökunta oli ystävällistä, toisin kuin Eremitaasin nyrpeä daami, joka huitaisi kädellään kun tarjosin lehdistökorttiani. Silti hotellissa tuli epätodellinen olo siitä, etten oikein tiennyt missä suurkaupungissa olen. Ikkunasta näkyvät prameat rakennukset sentään paljastivat jotain. En henkilökohtaisesti halua matkustaa niin, etten tiedä missä olen. Maassa maan tavalla.

One thought on “AT HOME AT W HOTEL

  1. Upea hotelli! Hieno kontrasti tosiaan sisätiloissa ja ikkunoista näkyvissä maisemissa, kiitos vinkistä, tuonne tahtoo 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s